UEM

Babel World

El blog del Departamento de Traducción y Comunicación Intercultural (TCI). A través de este blog, nuestro departamento quiere compartir contigo información, reflexiones, comentarios, trucos, sugerencias y datos de interés sobre diferentes aspectos en relación con el Grado en Traducción y Comunicación Intercultural. Te invitamos a que participes y hagas de este blog un espacio vivo y dinámico donde poder intercambiar ideas con el resto de la comunidad en la Red. Al terminar su lectura tendrás la posibilidad de publicar tu post o entry y así ampliar la información difundida.

episode 111: Food for thought

Babel World Blog del Grado en Traducción y Comunicación Intercultural de la UEV Blog Babel World Publicado 31 Octubre 2017

In the current turbulent climate of division and friction between regions, nations, independent states, or whatever stance and its respective preferred nomenclature you wish, any reinforcement or celebration of unity is very much welcome.  The recent international event, organized by the International Department here in UEV on the 27th October had precisely the commendable aim of presenting the country of Belgium, home to many of our incoming Erasmus students, and how an apparently divided country regionally, is at heart a strong unified one. 

Open any news site and Belgium’s European administrative quarter will be staring you in the face, so although geographically it is a small country, Belgium is undoubtedly a European heavyweight.  With this in mind, a small number of our Belgian Erasmus students gave a talk with an engaging insight into Belgian life, and not only delighted the audience with the more folkloric aspects in the guise of Belgian chocolate, beer and how the Manneken Pis now has a female counterpart, but also provided us with a personal perspective of how the Belgians acknowledge and respect the cultural, political and social melting pot they have learned to live in, becoming a unified one when the occasion calls for it.  Food for thought.  And as we are on the subject of food, the talk was followed by a spread of gaufres, cuberdons, and speculoos, some home-baked (thanks Jennifer Leroux!). 

Really, the only division evident in the whole event was a liking for either the Brussels or the Liege waffle.  Thanks to all that participated.

Dr. Lynn Summerfield

Compartir en Twitter Compartir en Facebook Share in LinkedIn
Comentarios (1)
Juan González (no verificado)
31 Octubre 2017 06:22 pm Responder

Shame we couldn't make it but great opportunity to discover interesting facts about Belgium and to try tasty food both, for our stomach and our brain...

Deja un comentario
Posts relacionados
20Diciembre
Leer más

¿Qué es innovar? Cinco consejos aplicables a entornos sociales

Andrés Pina Media Relations and CSR Manager

Blog El blog del experto

El pasado viernes celebrábamos en el Campus de Alcobendas el “I Encuentro de Ganadores de los Leer más

lotería de Navidad
21Diciembre
Leer más

¿Qué probabilidades tengo de que me toque la lotería de Navidad?

Universidad Europea administrador

Blog El blog del experto

Como todos los años llega la Navidad y con ella la esperada lotería de Navidad, y es que en estas fechas se celebra el sorteo...

Leer más
22Diciembre
Leer más

Consumo responsable en Navidad

Universidad Europea administrador

Blog El blog del experto

Las Navidades se celebran en compañía, pero la cuesta de Enero se tiene que superar en solitario, o al menos esto es lo que nos sucede a la...

Leer más